Nieuws

Nieuws najaar 2017.

Het reguliere rooster van de volwassenen, de jeugd en de kinderen is al weer enkele weken aan de gang. Vanaf nu kunnen jullie weer 6 maal in de week terecht in de dojo aan de PC Hooftlaan in Leiden.

LET OP: in verband met de viering van Leidens Ontzet, is de dojo op dinsdag 3 oktober gesloten! Op maandag 2 oktober is er wel les voor de volwassenen, maar niet voor de jeugd. We wensen jullie een fijne viering!

Het is ook heel fijn om te zien dat er weer een groep nieuwe mensen de weg naar de dojo hebben weten te vinden en hierbij wens ik jullie een hele fijne tijd bij ACL. Het is wel handig om regelmatig de website in de gaten te houden en even alle pagina’s van het menu door te nemen. Daar staan misschien wat zaken die nieuw voor je zijn. Zo zal je regelmatig het woord “stage” tegenkomen. Zoals je waarschijnlijk wel weet kent het Aikido geen wedstrijden of toernooien. Daarentegen hebben wij een fenomeen genaamd “stages” of in het Engels “seminars”. Dit zijn langere trainingen met een aangepast programma, gericht op de verdieping van de reguliere lessen. Er is dan ook meer aandacht voor de filosofische kant en zijn de stages vaak voorzien van een thema. deze stages zijn openbaar voor alle niveaus, beginners of gevorderden. Ook is het mogelijk eens een deel van zo’n stage mee te doen. Kijk voor de data op de Regionale stages of op de Agenda.

SAMSUNG CSC

BBQ stage een groot succes!

De jaarlijkse seizoensafsluiting bij Aikido Centrum Leiden van afgelopen zaterdag was weer een groot succes. De sfeer was als vanouds heerlijk ontspannen en van over het hele land hadden mensen de weg naar de dojo weten te vinden. Zoals gebruikelijk werd de dag afgesloten met de examens voor 1e en 2e dan, maar deze keer waren de examens van een uitzonderlijk niveau!! De uniformiteit van de uitvoeringen gaf een goed beeld van de vereisten voor de Lijn Tissier in Nederland. Het was duidelijk te zien dat de voorbereiding in de vorm van de Leidse 1/2/3 danstages zijn vruchten af werpt. Zonder uitzondering zijn dan ook alle kandidaten met vlag en wimpel geslaagd. Jedinja, Tim, Jurgen, Jan (AGH) en Pjotr (ACL) gefeliciteerd met het behalen van jullie Shodan!! Jacobyn, Gert (ASL), Reno, Pepijn en Merlin (ACL) gefeliciteerd met jullie Nidan!! Hieronder een impressie van de dag. Vanzelfsprekend werd de dag afgesloten met de jaarlijkse BBQ. Onder het genot van een hapje en een drankje werd er in de zonnige tuin van ACL nog een aantal uurtjes nagepraat. We wensen jullie allemaal een hele fijne vakantie of tot ziens tijdens het ACL zomerrooster!!! Hier een kort filmpje.