Nieuws

Nieuws najaar 2017.

Het reguliere rooster van de volwassenen, de jeugd en de kinderen is al weer enkele weken aan de gang. Vanaf nu kunnen jullie weer 6 maal in de week terecht in de dojo aan de PC Hooftlaan in Leiden.

LET OP: in verband met de viering van Leidens Ontzet, is de dojo op dinsdag 3 oktober gesloten! Op maandag 2 oktober is er wel les voor de volwassenen, maar niet voor de jeugd. We wensen jullie een fijne viering!

Het is ook heel fijn om te zien dat er weer een groep nieuwe mensen de weg naar de dojo hebben weten te vinden en hierbij wens ik jullie een hele fijne tijd bij ACL. Het is wel handig om regelmatig de website in de gaten te houden en even alle pagina’s van het menu door te nemen. Daar staan misschien wat zaken die nieuw voor je zijn. Zo zal je regelmatig het woord “stage” tegenkomen. Zoals je waarschijnlijk wel weet kent het Aikido geen wedstrijden of toernooien. Daarentegen hebben wij een fenomeen genaamd “stages” of in het Engels “seminars”. Dit zijn langere trainingen met een aangepast programma, gericht op de verdieping van de reguliere lessen. Er is dan ook meer aandacht voor de filosofische kant en zijn de stages vaak voorzien van een thema. deze stages zijn openbaar voor alle niveaus, beginners of gevorderden. Ook is het mogelijk eens een deel van zo’n stage mee te doen. Kijk voor de data op de Regionale stages of op de Agenda.

SAMSUNG CSC

The way of the Japanese sword een groot succes!

Op zaterdag 27 mei j.l. werd er in de Dojo van ACL een bijzondere stage georganiseerd, in het kader van Levenskunst Nederland. Bjorn Aris en Marc Jongsten hebben die middag een verdieping verzorgd rond het Japanse zwaard. Bjorn is een mondiaal erkende expert op het gebied van het Iaido, de kunst van het trekken van het zwaard. Marc behandelde het zwaard vanuit de disciplines Aikido en Aikiken. Ondanks de tropische hitte en de vele verleidingen buiten de dojo hadden zo’n 30 tal leerlingen zich verzameld in de Dojo van Aikido Centrum Leiden. Het werd een leuke en leerzame middag waarin uitwisseling en verbinding centraal stonden. De nadruk lag op de overeenkomsten van de disciplines en hun waarde voor de ontwikkeling van een volwaardig bestaan in creatieve samenwerking met anderen. Alle aanwezigen hartelijk dank voor jullie energie en aanwezigheid. De komende jaren gaan we dit soort discipline overschrijdende evenementen vaker organiseren.

20170527_200159

20170527_195834

20170527_195929

Nationale Lenteschool weer heel erg geslaagd!

In het afgelopen weekend vond weer de jaarlijkse ACL Lenteschool plaats in de dojo aan de PC Hooftlaan te Leiden. Gedurende 2 dagen werd er vol enthousiasme getraind door mensen uit het hele land. Van Heerenveen tot Deventer en van Joure tot Woerden vanuit alle windstreken wist men de dojo te vinden. De sfeer was ontspannen en iedereen was erg leergierig. Na afloop van de trainingssessies was er weer de gelegenheid om examen te doen en alle kandidaten zijn geslaagd. Met name proficiat aan Jesse, Martin en Nico van Aikido Centrum Woerden voor het behalen van de eerste dan (shodan)!

Lente 20172 (2)

Lente 2017 (2)

Christian Tissier Shihan 8ste dan, Marc Jongsten Sensei 6e dan.

Een bijzonder begin van het Aikido-jaar 2016! Tijdens de jaarlijkse Kagami Biraki (viering van het nieuwe jaar in Japan) worden traditioneel de promoties van hogere dangraden door de Hombu Dojo bekend gemaakt. Dit keer was het een hele bijzondere aangelegenheid voor alle aikidoka van de Lijn Tissier. Onze Shihan en supervisor Christian Tissier is benoemd tot 8ste dan! Vanaf deze plek willen we Christian Tissier dan ook van harte gelukwensen met het bereiken van deze mijlpaal. Het is voor het eerst dat deze hoge graad is uitgereikt aan een niet-Japanner.

Eveneens werd bekendgemaakt dat Marc Jongsten, Dojohouder van Aikido Centrum Leiden benoemd is tot 6e dan.

12549107_582162361938512_731906716178665508_n  12493489_582161868605228_7093663993861354561_o

Succesvolle Kerststage is kroon op een prachtig jaar.

De kerststage van afgelopen zaterdag 19 december is een kroon geworden op een prachtig jaar. In totaal bijna 80 mensen bezochten gedurende de hele dag de dojo van Aikido Centrum Leiden. Vanuit Den Haag tot aan Heerenveen waren er aikidoka’s aanwezig om gezamenlijk te trainen en ervaringen uit te wisselen. Naast de trainingen waren er ook genoeg mogelijkheden om te ontspannen en elkaar wat beter te leren kennen. Zoals gebruikelijk werden er ook examens afgenomen. Een speciale vermelding moet gemaakt worden met betrekking tot de danexamens. Uit zowel de shodan als de nidan examens bleek dat de huidige voorbereiding, middels de speciale stages bij Aikido Centrum Leiden, zijn vruchten gaat afwerpen. Het zelfvertrouwen van de kandidaten en het gemak/plezier waarmee de examenstof getoond wordt is een lust voor het oog. Heel inspirerend voor alle aanwezigen en een goed voorbeeld voor alle komende kandidaten! Zorg dus dat je de stages blijft volgen en verzeker je op die manier van een soepel lopende volgende passage.

Shodan: Marja Hodes en Rene van den Berg (ACL), Romke Soorsma (ACH/Johan Schuyl), Bart Scholte (ASL/Sander Roodenburg), Jurgen van Vliet, Patrique Haidar, Edwin van Wolven, Peter Kuhnen, Lucien Petra (allen ACW/Peter van Lier).

Nidan: Wim Potters en Daan Eijgenraam (ACL), Merel Dangreau en Raffaella Pappalardo (ASL/Sander Roodenburg), Bas Smeulders en John de Jong (ACW/Peter van Lier).

Natuurlijk alle geslaagde kandidaten van harte gefeliciteerd, maar ook de leraren proficiat!!

image2

Pieter en Johan behalen de 4e dan!

Tijdens de nationale danexamens in Amsterdam zijn Pieter Rood (ACL en leraar van AC Zoetermeer) en Johan  Schuyl (ACL en leraar AC Heerenveen) geslaagd voor hun 4e dan Aikido. Beiden zetten een zeer goed examen neer en zetten hiermee de kroon op 20 jaar Aikido. We willen ze via deze weg van harte feliciteren met deze mijlpaal! Heren….. Proficiat!!

20151206_144227-1  20151206_144233-1

Kerststage en – reces ACL en start 2016.

Met de aanstaande kerststage van zaterdag 19 december (zie regionale stages) komt er een einde aan onze beoefening in 2015. Het was een heel mooi jaar voor mijzelf en de dojo. We mochten weer veel nieuwe gezichten verwelkomen en de sfeer is fantastisch. Ik wil jullie dan ook allemaal heel hartelijk bedanken voor je de positieve inbreng van de afgelopen tijd. Ik hoop dan ook dat jullie allemaal gezamenlijk het jaar komen afsluiten tijdens de kerststage. Na afloop van de stage zal de dojo 2 weken gesloten zijn. Het zijn de enige 2 weken van het jaar dat we niet open zijn en dat er ook bij ons de focus ligt op ontspanning in de huiselijke kring. Vanaf maandag 4 januari zullen we het reguliere rooster hervatten. Ik hoop jullie dan ook weer allemaal te ontmoeten!

Let op!! Wijziging in de sho- nidan voorbereidingen!! Ivm de data van de lerarenopleiding vallen deze toch allemaal op zaterdagen. Zie ook de gwijzigde agenda.

We starten in het nieuwe jaar ook weer met een introductiecursus, en wel op woensdag 13 januari. Zie voor de details “starten met Aikido”.

Tot spoedig ziens!

Blije gezichten bij de danexamenvoorbereiding van Aikido Centrum Leiden!

Afgelopen zaterdag 7 november werd weer de laatste voorbereiding voor de danexamens in december gehouden. De gehele middag werden de puntjes op de spreekwoordelijke “i’ gezet. De formule die gehanteert wordt tijdens deze stages, is erop gericht iedere deelnemer voldoende inzicht te geven op welke plek van de tijdslijn (op weg naar het examen) men zich bevindt. Daarnaast krijgt men alle gelegenheid elkaar te inspireren en het beste uit elkaar te halen! Geen gewone stage dus, maar een met een groot gehalte aan maatwerk. Tevens werden de diploma’s van de kandidaten, die tijdens de BBQ stage examen hadden gedaan, uitgereikt. Veronique, Merlin en Pepijn: nogmaals van harte gefeliciteerd met het behalen van de shodan (eerste dan)!

P1030212

P1030209

DSC_0855

Nieuw in het linker menu: Agenda!

Nu snel een overzicht van het Dojo-programma van ACL? Kijk dan in het linker menu onder Agenda en plan al je favoriete stage/evenementen. Hebben jullie nog tips met betrekking tot de website, laat het me dan weten.

Een leven lang Aikido!

De nestor-leden Eke van Batenburg en Louis van Egmond zijn levende voorbeelden van de vitaliserende uitwerking van het Aikido. Samen goed voor 130 levensjaren en 30 Aikidojaren trainen zij meerdere keren per week bij Aikido Centrum Leiden en vormen ze daar een inspirerend voorland voor andere beoefenaars. Altijd leergierig, maar bovenal opgewekt en energiek. Het levende bewijs van de realiteit dat Aikido een bewegingskunst is die je een leven lang kunt beoefenen! #trots!

  20131028_212507-1  20131028_212519-1  20131028_212521

volgende »