Nieuws

Stage Christian Tissier Shihan een groot succes!!!

De stage onder leiding van Christian Tissier Shihan in Papendal afgelopen weekend was een doorslaand succes! Ruim 200 aikidoka hadden hun weg weten te vinden naar het nationaal sportcentrum. Twee dagen wisten zij zich gevoed door de aanwijzingen en uitleg door Christian Tissier. De sfeer was fantastisch en de organisatie van Wilko Vriesman Shihan en Satomi Ishikawa vlekkeloos. Hiervoor hartelijk bedankt!

We zien nu al uit naar de volgende editie.

Nationale Lenteschool weer heel erg geslaagd!

In het afgelopen weekend vond weer de jaarlijkse ACL Lenteschool plaats in de dojo aan de PC Hooftlaan te Leiden. Gedurende 2 dagen werd er vol enthousiasme getraind door mensen uit het hele land. Van Heerenveen tot Deventer en van Joure tot Woerden vanuit alle windstreken wist men de dojo te vinden. De sfeer was ontspannen en iedereen was erg leergierig. Na afloop van de trainingssessies was er weer de gelegenheid om examen te doen en alle kandidaten zijn geslaagd. Met name proficiat aan Jesse, Martin en Nico van Aikido Centrum Woerden voor het behalen van de eerste dan (shodan)!

Lente 20172 (2)

Lente 2017 (2)

Christian Tissier Shihan 8ste dan, Marc Jongsten Sensei 6e dan.

Een bijzonder begin van het Aikido-jaar 2016! Tijdens de jaarlijkse Kagami Biraki (viering van het nieuwe jaar in Japan) worden traditioneel de promoties van hogere dangraden door de Hombu Dojo bekend gemaakt. Dit keer was het een hele bijzondere aangelegenheid voor alle aikidoka van de Lijn Tissier. Onze Shihan en supervisor Christian Tissier is benoemd tot 8ste dan! Vanaf deze plek willen we Christian Tissier dan ook van harte gelukwensen met het bereiken van deze mijlpaal. Het is voor het eerst dat deze hoge graad is uitgereikt aan een niet-Japanner.

Eveneens werd bekendgemaakt dat Marc Jongsten, Dojohouder van Aikido Centrum Leiden benoemd is tot 6e dan.

12549107_582162361938512_731906716178665508_n  12493489_582161868605228_7093663993861354561_o

Kerststage en – reces ACL en start 2016.

Met de aanstaande kerststage van zaterdag 19 december (zie regionale stages) komt er een einde aan onze beoefening in 2015. Het was een heel mooi jaar voor mijzelf en de dojo. We mochten weer veel nieuwe gezichten verwelkomen en de sfeer is fantastisch. Ik wil jullie dan ook allemaal heel hartelijk bedanken voor je de positieve inbreng van de afgelopen tijd. Ik hoop dan ook dat jullie allemaal gezamenlijk het jaar komen afsluiten tijdens de kerststage. Na afloop van de stage zal de dojo 2 weken gesloten zijn. Het zijn de enige 2 weken van het jaar dat we niet open zijn en dat er ook bij ons de focus ligt op ontspanning in de huiselijke kring. Vanaf maandag 4 januari zullen we het reguliere rooster hervatten. Ik hoop jullie dan ook weer allemaal te ontmoeten!

Let op!! Wijziging in de sho- nidan voorbereidingen!! Ivm de data van de lerarenopleiding vallen deze toch allemaal op zaterdagen. Zie ook de gwijzigde agenda.

We starten in het nieuwe jaar ook weer met een introductiecursus, en wel op woensdag 13 januari. Zie voor de details “starten met Aikido”.

Tot spoedig ziens!

Nieuw in het linker menu: Agenda!

Nu snel een overzicht van het Dojo-programma van ACL? Kijk dan in het linker menu onder Agenda en plan al je favoriete stage/evenementen. Hebben jullie nog tips met betrekking tot de website, laat het me dan weten.

Start Aikidolessen voor kinderen en jeugd.

De lessen voor de kinderen en de jeugd zullen beginnen op de volgende data:
Kinderen: zaterdag 31 augustus (10.00 en 11.00 uur).
Jeugd: maandag 2 september (18.30 uur).

Gratis proefles!