Nieuws voorjaar 2018.

Tijdens de jaarlijkse uitreiking van hoge dangraden in de Hombu Dojo te Tokio, de Kagami Biraki, is de vijfde dan toegekend aan Bas Geerinck, assistent leraar bij Aikido Centrum Leiden en een van de eerste studenten van Marc Jongsten. We willen Bas hierbij van harte feliciteren met het behalen van deze hoge graad!!

From now on we are developing an English version of the menu. On the lower left-hand side you will find an addition of the regular menu in English. If you have any questions or ideas we could use, please contact us: m.jongsten@gmail.com.

Als aikidoka bij ACL is het raadzaam om regelmatig de website in de gaten te houden en even alle pagina’s van het menu door te nemen. Daar staan misschien wat zaken die nieuw voor je zijn of recent aangepast. Zo blijf je op de hoogte en kun je optimaal gebruik maken van ons programma. Zo zal je regelmatig het woord “stage” tegenkomen. Zoals je waarschijnlijk wel weet kent het Aikido geen wedstrijden of toernooien. Daarentegen hebben wij een fenomeen genaamd “stages” of in het Engels “seminars”. Dit zijn langere trainingen met een aangepast programma, gericht op de verdieping van de reguliere lessen. Er is dan ook meer aandacht voor de filosofische en maatschappelijke kant van het Aikido en daarom zijn de stages vaak voorzien van een specifiek thema. Deze stages zijn openbaar voor alle niveaus, beginners of gevorderden. Ook is het mogelijk eens een deel van zo’n stage mee te doen. Ook worden tijdens deze stages zgn. passages of examens af genomen voor kyu graden (witte band met of zonder hakama) en voor dangraden (1e en 2e dan).¬†Lijst met technieken:¬†Examenlijst Lijn Tissier

Kijk voor de data bij de Agenda.