Nieuws najaar/winter 2018.

Afgelopen week kreeg Nicole van der Ham haar diploma uitgereikt behorende bij het behalen van haar 2e dan Aikido. Nicole, van harte gefeliciteerd met het behalen van deze mijlpaal!

De komende stages voor dit najaar en de winter:

Vergeet je niet bijtijds in te schrijven voor het Kerstdiner!!

 

Nieuwe Blog entry op Levenskunst Nederland:

Vakmanschap vs Meesterschap

Save the date!!!

Dit seizoen zal een bijzonder seizoen worden voor Aikido Centrum Leiden. In het weekend van 30 en 31 maart zullen we namelijk ons 25 jarig jubileum vieren. In maart 1994 begon Marc Jongsten in de dojo van het universitair sportcentrum met het geven van Aikidolessen en sindsdien is de dojo uitgegroeid tot een toonaangevende Aikidoschool in de regio Leiden. In de loop van de tijd zijn daar de disciplines Tai Chi en Chi Kung bijgekomen en dit heeft geleid tot een centrum van Levenkunst met voor elk wat wils.
Het idee is om dit heugelijk feit met iedereen te vieren door middel van workshops en seminars verspreid over het hele weekend. Vanzelfsprekend zullen we in dit weekend de inwendige mens niet verwaarlozen!
Zet de data alvast in je agenda!

From now on we are developing an English version of the menu. On the lower left-hand side you will find an addition of the regular menu in English. If you have any questions or ideas we could use, please contact us: m.jongsten@gmail.com.

Als aikidoka bij ACL is het raadzaam om regelmatig de website in de gaten te houden en even alle pagina’s van het menu door te nemen. Daar staan misschien wat zaken die nieuw voor je zijn of recent aangepast. Zo blijf je op de hoogte en kun je optimaal gebruik maken van ons programma. Zo zal je regelmatig het woord “stage” tegenkomen. Zoals je waarschijnlijk wel weet kent het Aikido geen wedstrijden of toernooien. Daarentegen hebben wij een fenomeen genaamd “stages” of in het Engels “seminars”. Dit zijn langere trainingen met een aangepast programma, gericht op de verdieping van de reguliere lessen. Er is dan ook meer aandacht voor de filosofische en maatschappelijke kant van het Aikido en daarom zijn de stages vaak voorzien van een specifiek thema. Deze stages zijn openbaar voor alle niveaus, beginners of gevorderden. Ook is het mogelijk eens een deel van zo’n stage mee te doen. Ook worden tijdens deze stages zgn. passages of examens af genomen voor kyu graden (witte band met of zonder hakama) en voor dangraden (1e en 2e dan). Lijst met technieken: Examenlijst Lijn Tissier

Kijk voor de data bij de Agenda.