Agenda: Najaar/Winter 2021.

Laatste nieuws:
 

Herfstvakantie: van zondag 17 t/m zondag 24 oktober zijn er geen lessen ivm de herfstvakantie, dit geldt ook voor de lessen in het park.

Met ingang van dit seizoen is het mogelijk om je 3e dan examen te doen bij Marc Jongsten in de ACL dojo. Dit geldt alleen voor leerlingen van ACL en de aangesloten satellietdojo’s. 
Op 16 oktober en 20 november 2021 starten we weer met de zgn. 1/2/3 stages.

Hierbij de poster met de informatie:

1 2 en 3e danvoorbereiding 2021 najaar

Ook is er dit jaar weer een Kerststage, op 18 december sluiten we weer als van ouds met z’n allen het jaar af middels de traditionele stage, examens en het traditionele kerstdiner!

Hierbij de bijbehorende poster:

Regionale Kerststage 2021

Tegenwoordig kunnen we ons weer een stap verder bewegen in de richting van ”normaal” Aikido beoefenen. Dankzij de steeds verdergaande versoepelingen wordt het nu weer mogelijk om “contactaikido” te beoefenen en zullen we de matten weer tevoorschijn kunnen halen. We spreken wel af dat we dit nog steeds doen in groepjes van 2 of 3 personen, die onderling goede afspraken maken over de te hanteren gedragsregels (zoals informatieverstrekking etc.). Maar het belangrijkste is, dat we weer mogen gaan opstarten.

Wel belangrijk is tijdens de omschakeling, dat we beseffen dat niet iedereen dit even makkelijk zal kunnen doen. Probeer dan ook respect te hebben voor degene die nog wat huiverig zijn.

Misschien al bekend, maar hier 2 gereviseerde artikelen van Marc:

Van de regen in de drup,, een visie op de wens tot zelfverdediging

De metafoor van de Weg binnen de spirituele disciplines

 
Hier wat impressies van de activiteiten van de afgelopen periode: