Agenda: Voorjaar 2021.

Laatste nieuws:
Hallo allemaal,

Hier even wat mededelingen mbt de komende periode van mbt feestdagen enzo.
Allereerst wat minder feestelijks, de meditatieles van maandag 19 april gaat niet door ivm een uitvaart waar ik heen moet, ik zal wel overdag in het park zijn.
De wapenles voor de dojo kan wat mij betreft gewoon doorgaan, onder leiding van bijvoorbeeld Bas, Pieter of Erik. Geef maar aan of dat kan.
Dan is er op dinsdag 27 april weer Koningsdag met wellicht daaraan gekoppelde festiviteiten. De lessen vallen dan uit.
Bevrijdingsdag op 5 mei valt op een woensdag en heeft dus voor het huidige rooster geen invloed.
Van woensdag 12 mei t/m zondag 16 mei zal ik een paar dagen op vakantie zijn en vallen de lessen op woensdag, donderdag en vrijdag uit (ook in het park).
Op maandag 24 mei is het tweede Pinksterdag en ook dan vallen de lessen uit (park en dojo).
In principe gaan de lessen in de periode daarna weer volgens schema door en hopen we natuurlijk allemaal dat we binnenkort weer in soepeler “vaarwater” komen.
Ik wens jullie allemaal fijne dagen en tot spoedig ziens!
En hierbij dan de nieuwe nieuwsbrief, alweer editie 10. Hierin onder meer de aankondiging van de buitenlessen miv 3 april aanstaande, dan zullen we, net als vorig jaar bijna alle lessen buiten voor de dojo laten plaatsvinden. De mogelijkheid om online te trainen blijft echter bestaan, lees er alles over in :
Nieuwsbrief nr. 9 was wel naar jullie gemaild, maar nooit op de website geplaatst, bij deze:
Hier wat impressies van de activiteiten van de afgelopen periode:

De komende week starten we met een ZOOM rooster, dwz een aantal lessen zullen ipv in de dojo via het medium ZOOM worden gehouden. Julie krijgen daarvoor een uitnodiging per email met daarin een link waarop je kunt klikken om mee te kunnen doen.
Bij de meditatie training hoort een syllabus, die hieronder in PDF is te downloaden.

SYLL meditatie training ACL 2021

Het ZOOM lesrooster ziet er als volgt uit

Maandag:
19.00 – 19.45 introductie Boeddhistische meditatie.
20.00 – 20.45 wapen instructie voor thuisgebruik (hoe laat ik mijn interieur heel).
Dinsdag:
20.30 – 21.15 chi kung.
Donderdag:
19.00 – 19.45 chi kung.
Zaterdag:
9.00 – 9.45 chi kung
10.00 – 10.45 wapen instructie.

Hallo allemaal,

Zoals jullie inmiddels hebben begrepen is er vanaf vandaag een tamelijk strikte “lockdown” van kracht.bWat dat voor ons betekent is vrij simpel:
Op last van de gemeente Leiden zijn alle binnensport locaties gesloten miv vandaag tot nader order.. Dit geldt ook voor belendende terreinen… dus bij de dojo buiten oefenen is ook niet mogelijk.
Dat betekent helaas dat ons aangekondigde kerstreces een paar dagen eerder begint en een aantal weken langer duurt dan gepland.
Daarna kunnen we gewoon weer verder, zoals we dat de afgelopen maanden deden. Ikzelf heb er gemengde gevoelens over, maar laten we hopen dat deze draconische maatregelen het beoogde effect hebben en leiden tot een stabielere situatie.

Mochten er mogelijkheden ontstaan, dan hou ik jullie natuurlijk op de hoogte.

De stage van Bjorn Aris van 16 januari is nu verplaatst naar een nader te bepalen datum.

Ivm de laatste richtlijnen van de overheid zie ik mij genoodzaakt om de ongewapende Aikido beoefening miv donderdag 15 oktober te staken. We zullen deze hervatten zodra daar reden/mogelijkheid voor is. Vanaf 1 december 2020 is het zaak dat we in het pand een mondkapje dragen, in de zalen mogen die af.
Wel kunnen we op woensdag, donderdag en zaterdag “matoefeningen” doen voor de mensen die dat wensen. Er zijn heel wat rol- en bewegingsoefeningen te doen!!!
We kunnen tijdens alle binnen lessen met maximaal 30 mensen (met 1,5 m tussenruimte) met de wapens oefenen.
Het Aikido valt namelijk onder “Individuele sportbeoefening met mogelijke groepsinstructie”.
Voor onze zalen geldt wat mij betreft een maximum van 20 mensen per zaal. Hou bij het oefenen zelf de juiste afstand in acht en neem dit erg serieus, er kan worden gehandhaafd…
Na de vakantie starten we dan ook met een (wederom) aangepast rooster, waarin we onze focus zullen plaatsen op die zaken die we in het Aikido WEL kunnen. Daarover later meer.

Nieuwsbrief ACL TCCK 6

Nieuwsbrief ACL TCCK 5

Nieuwsbrief ACL TCCK 4

Nieuwsbrief ACL TCCK 3

Nieuwsbrief ACL TCCK 2