Agenda: Najaar 2023.

 
Hallo allemaal,
 
Even een berichtje ivm wat jaarlijks terugkerende roosterwijzigingen.
 
Op 2 en 3 oktober viert Leiden weer haar “Leidens Ontzet” en zijn er overal in de stad feestelijkheden. Daarom zijn er dan ook geen lessen op maandag 2 en dinsdag 3 oktober.
 
De Herfstvakantie valt dit jaar van zondag 15 oktober t/m zondag 22 oktober ook in die week zijn er geen lessen.
 

De nieuwe posters van de regionale en nationale stages voor het najaar zijn te vinden op de pagina ‘regionale stages’.

Hieronder de groepsfoto van de BBQ stage 2023. Na afloop van de stage zijn de volgende leerlingen geslaagd voor hun danexamens:

Shodan (1e dan): Ying Ying Lau en Marc de Ruiter; Nidan (2e dan): Mila Witjes (Aikido Friesland) en Mario Jacobs; Sandan (derde dan): Eke van Batenburg, Merlin van Loenen en Reno Elmendorp. Allemaal van harte gefeliciteerd!!!

Tijdens de afsluitende Yudansha training in de Vriesman Dojo te Amsterdam, olv Wilko Vriesman Shihan, 7e dan, zijn Godelieve Smeenk en Menno de Wijs geslaagd voor hun 4e dan examen. Een fraaie bekroning van decennia aikidotraining en een intensief voorbereidingstraject begeleid door Wilko Vriesman. Proficiat!!!!
De samenwerking tussen Wilko en de eigen dojo brengt een heel sterke verdieping in het Aikido van de deelnemers. Deze samenwerking is dan ook onmisbaar bij het behalen van deze hoge graden. Ik wil bij deze dan ook een ieder aanraden een begin te maken met het bezoeken van de zgn Yudansha training, open vanaf 1e dan.
 
 
 
 
De jaarlijkse zomerschool van de DAF te Markelo zal plaatsvinden van 22 t/m 26 juli. Dit jaar zullen, naast Wilko Vriesman Shihan, 7e dan, ook Kobayashi Shihan (Hombu instructeur 7e dan) en Hubert van Ravensberg Shihan 7e dan,  gastlessen verzorgen. Wil je mee, laat het dan even weten ivm de gewenste logies.
 
 
Verder zijn afgelopen zondag in Amsterdam de 5e dan diploma’s uitgereikt aan Louis van Egmond, Erik Bink, Peter van Lier en Johan Schuyl. Nogmaals proficiat! Het brengt het totaal op 6 mensen met de graad van 5e dan in onze Aikido dojo. Een resultaat van tientallen jaren samenwerken en het geeft een indicatie van het feit dat er in ons centrum genoeg voedsel wordt aangeboden voor een leven lang studie en ontspanning. Hopelijk hebben we nog jarenlang te gaan met z’n allen!
 
Hopelijk tot snel.
 
 
Dit jaar zijn er bij de Kagami Biraki (de traditionele viering van het Japanse Nieuwjaar, 5 mensen van Aikido Centrum Leiden gepromoot tot 5e dan (Godan), Louis van Egmond, Erik Bink, Peter van Lier en Johan Schuyl, van harte gefeliciteerd met deze mooie mijlpaal! Dat brengt het aantal van “5e danners” in onze dojo op 6, een teken dat de groei mogelijkheden bij ACL in principe een mensenleven kunnen omspannen.