Zomerschool Markelo.

Sinds 1996 wordt elk jaar de landelijke zomerschool van de Dutch Aikikai Foundation gehouden in het Twentse Markelo. Het is een 5 daags evenement waar we trainen met verschillende mensen uit heel Nederland, vaak aangevuld met buitenlandse gasten. De lessen worden verzorgd door Wilko Vriesman Shihan, 7e dan Aikikai, ieder jaar aangevuld met andere gastdocenten uit binnen- en buitenland.

De zomerschool wordt dit jaar gehouden van zaterdag 20 t/m woensdag 24 juli. Meer informatie volgt.


We trainen in sporthal ‘De Haverkamp’ aan de stationsweg in Markelo en de deelnemers hebben de keuze uit verschillende vormen van logies in de omgeving. Wij van ACL verblijven al meer dan 20 jaar op een camping genaamd ‘De Bovenberg’ even buiten Markelo (5 km), een fijne plek om ter vertoeven met erg mooie voorzieningen en een natuurzwembad op het terrein. Vanaf de camping loop je zo ‘De Borkeld’ op, een prachtig natuurgebied van bos en heide, ideaal om te wandelen of te fietsen.

Er zijn allerlei bezienswaardigheden in de omgeving van Markelo, waardoor het een ideale plek is om eventueel de hele familie mee te nemen en er een waar uitje van te maken.

Op de camping eten we gezamenlijk, dat geldt in principe voor ontbijt, lunch en avondeten, alsmede de benodigde dranken, hiervoor doen we ook gezamenlijk inkopen. De kosten worden betaald uit ‘de pot’, waarin iedereen zo nu en dan geld stort. Aan het einde van de stage wordt er een afrekening gemaakt. Op dat moment worden ook de kosten voor de camping afgerekend. Let op het is geen hele goedkope camping, maar de voorzieningen zijn. dan ook helemaal top en de familie Scholten is ons altijd heel goed gezond en zelf beschouw ik deze familie als vrienden.
Er zijn wat kooktoestellen beschikbaar, maar aanvullingen zijn altijd welkom! Ook wordt er elk jaar op de zondag een BBQ gehouden op de camping, georganiseerd door ACL en daar nodigen we gasten uit en die betalen dan een bijdrage. Ieder jaar een succes!

Lijkt het je leuk om een of meerdere dagen mee te gaan, neem dan even contact op met Marc of vraag het in de kleedkamer aan een mede aikikidoka.