Leraren

Marc Jongsten Shihan, oprichter en hoofddocent (6e dan aikikai)

Demo van Marc Jongsten tijdens de IAF Embukai 2012 in Tokyo.

volkskrant-2-nov-16

Marc besloot in maart 1994 te beginnen met het geven van aikidolessen in het universitair sportcentrum van Leiden. Inmiddels is het Aikido Centrum Leiden uitgegroeid tot een professionele dojo waar je iedere dag terecht kunt. Marc’s leraren zijn Christian Tissier Shihan (8ste dan) en Wilko Vriesman Shihan (7de dan). Jarenlang reisde hij op en neer naar Parijs om aikidolessen te volgen in de Cercle Tissier, de eigen dojo van Christian Tissier en volgde hij meerdere malen per week de lessen van Wilko in Amsterdam. In juni 2016 ontving Marc zijn 6e dan uit handen van Christian Tissier Shihan.

Deze week (april 2024) is Marc Jongsten door de Hombu Dojo in Tokyo benoemd tot de leraren titel Shihan. Van harte Marc Jongsten Shihan!

       

Naast de dojo leidt hij met succes zijn bedrijf Budo in Business, dat trainingen aanbiedt op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en verzorgt hij trainingen met betrekking tot verandermanagement en coachingstrajecten met behulp van principes uit het Aikido. Zie hiervoor de website: www.budo-in-business.nl Daarnaast is hij hoofddocent in Chi Kung en Tai Chi bij Tai Chi/Chi Kung Leiden, eveneens gevestigd in de dojo van ACL.

Leraren ACL:

Bas Geerinck (5e dan), Pieter Rood (5e dan), Louis van Egmond (5e dan), Erik Bink (5e dan) en Menno de Wijs (4e dan).

Assistent-leraren:

Godelieve Smeenk (4e dan), Anita Paalvast (4e dan), Daan Eijgenraam (3e dan) en Merlin van Loenen (3e dan).

Leave a Reply