Leraren

Marc Jongsten, oprichter en hoofddocent (6e dan aikikai)

Demo van Marc Jongsten tijdens de IAF Embukai 2012 in Tokyo.

volkskrant-2-nov-16

Marc besloot in maart 1994 te beginnen met het geven van aikidolessen in het universitair sportcentrum van Leiden. Inmiddels is het Aikido Centrum Leiden uitgegroeid tot een professionele dojo waar je iedere dag terecht kunt. Marc’s leraren zijn Christian Tissier Shihan (8ste dan) en Wilko Vriesman Shihan (6de dan). Jarenlang reisde hij op en neer naar Parijs om aikidolessen te volgen in de Cercle Tissier, de eigen dojo van Christian Tissier en volgde hij meerdere malen per week de lessen van Wilko in Amsterdam. In juni 2016 ontving Marc zijn 6e dan uit handen van Christian Tissier Shihan.

foto Ineke Oostveen

Filmpje Papendal 2016.

Naast de dojo leidt hij met succes zijn bedrijf Budo in Business, dat trainingen aanbiedt op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en verzorgt hij trainingen met betrekking tot verandermanagement en coachingstrajecten met behulp van principes uit het Aikido. Zie hiervoor de website: www.budo-in-business.nl Daarnaast is hij hoofddocent in Chi Kung en Tai Chi bij Tai Chi/Chi Kung Leiden, eveneens gevestigd in de dojo van ACL.

 

Assistenten ACL

Bas Geerinck (5e dan), Pieter Rood (4e dan), Anita Paalvast (4e dan), Louis van Egmond (4e dan), Menno de Wijs (3e dan) en Erik Bink (4e dan), Daan Eijgenraam (2e dan) en Godelieve Smeenk (3e dan).

Leave a Reply