Regionale Stages

Hier de mededelingen voor de komende periode:
Tevens heb ik besloten om de viering van 30 jaar ACL te verplaatsen naar de BBQ stage in de komende zomer. We hebben dan wat meer tijd voor de voorbereidingen en kunnen we waarschijnlijk makkelijker beschikken over de tuin ivm mooier weer.
De danvoorbereidingen voor het najaar 2024 komen binnenkort op de website.
De 1/2/3 stage van 15 juni komt te vervallen ivm de DAF stage 15/16 juni.

Examenlijst Lijn Tissier

Dit is een lijst met zo’n beetje alle technieken die in het Aikikai Aikido gangbaar zijn. Echter tijdens de lessen en stages van de lijn zal maar een deel van deze technieken regelmatig behandeld worden. Dit heeft te maken met het feit dat elke lijn zo zijn eigen accenten legt en de voertuigen (technieken) niets, die daar zo goed mogelijk bij passen.

Het heeft dus geen zin om de lijst in z’n geheel te willen “kennen”, want dan sla je de plank mis en bestaat de kans dat je gaat voor “volledigheid” of “kwantiteit” en mis je de kans op verdieping. Immers: “In die Beschränkung kennt sich die Meister”.

Wil je meer weten over de ‘andere’ technieken dan kan je dat aangeven.

De yudansha trainingen in Amsterdam vind je hier:
OBS De 5 sterren, Markengouw 245 te Amsterdam.

De trainingen voor eerste/tweede/derde dan voorbereiding zijn open voor alle mensen met een hakama (dus vanaf 3e kyu) op deze manier is het mogelijk om op een ontspannen manier toe te groeien naar het doen van je “zwarte band”  examen, iets wat toch nog steeds een lading heeft, die er niet hoort. Immers, het woord Shodan (eerste dan) betekent letterlijk “begin-dan”……