Regionale Stages

De danvoorbereidingen zijn te vinden op deze poster:
De yudansha trainingen in Amsterdam vind je hier:
25 februari in OBS De 5 sterren, Markengouw 245 te Amsterdam.

De trainingen voor eerste/tweede/derde dan voorbereiding zijn open voor alle mensen met een hakama (dus vanaf 3e kyu) op deze manier is het mogelijk om op een ontspannen manier toe te groeien naar het doen van je “zwarte band”  examen, iets wat toch nog steeds een lading heeft, die er niet hoort. Immers, het woord Shodan (eerste dan) betekent letterlijk “begin-dan”……

Hier een lijst met de technieken per graad, zoals gebruikt in de Lijn Tissier, waarvan ACL deel van uit maakt.

Examenlijst Lijn Tissier

Dit is een lijst met zo’n beetje alle technieken die in het Aikikai Aikido gangbaar zijn. Echter tijdens de lessen en stages van de lijn zal maar een deel van deze technieken regelmatig behandeld worden. Dit heeft te maken met het feit dat elke lijn zo zijn eigen accenten legt en de voertuigen (technieken) niets, die daar zo goed mogelijk bij passen.

Het heeft dus geen zin om de lijst in z’n geheel te willen “kennen”, want dan sla je de plank mis en bestaat de kans dat je gaat voor “volledigheid” of “kwantiteit”ç en mis je de kans op verdieping. Immers: “In die Beschränkung kennt sich die Meister”.

Wil je meer weten over de ‘andere’ technieken dan kan je dat aangeven.

Poster met data van de 1/2/3 stages najaar 2023:

Danvoorbereiding 2023 najaar

De kerststage valt dit jaar op zaterdag 16 december:

Regionale Kerststage 2023

De officiële Yudansha (zwarte band) stages evenals de 4e dan voorbereidingen olv Wilko Vriesman Shihan, 7e dan,  zullen plaatsvinden op:

Poster met data yudansha trainingen:

Yudanshastages najaar 2023

Locatie: OBS “de 5 sterren”, Markengouw 245A te Amsterdam Noord.